Masszázs fajták

A masszázs kedvező hatásairól sokat tudunk már, de hogy fajtái miben különböznek, nem mindig egyértelmű. Itt több féle masszázshoz talál némi segítséget...

Svédmasszázs

A nagy stressz miatt sokan küzdenek alvászavarokkal, kimerültek, rossz a közérzetük. Ezek a panaszok garantáltan csökkenni fognak, mivel a masszázs megnyugtat, elősegíti a relaxációt, enyhíti az álmatlanságot, összességében segíti a test egészséges működését.

A gyúrással mélyebben letapadt izmokat is fellazíthatjuk és fokozzuk a vérkeringést. A svédmasszázsban ezzel a fogással az izomtónust is fokozhatjuk. Aktiváljuk a nyirokkeringést, amellyel erősen hozzájárulunk a test méregtelenítéséhez és az anyagcsere folyamatok harmonizálásához.

Nyirokmasszázs

Ez a kellemes relaxáló, nyugtató hatású masszázs egyelőre nem tartozik a legismertebb masszázsfajták közé, de a gyógyításban elért komoly sikerei miatt reméljük, ez változni fog. A nyirokdrenázs masszázs, egy speciális eljárás, amely megindítja a nyirokelfolyást, aktivizálja az egész nyirokrendszert, ezáltal elősegíti a salakanyagok kiválasztódást a szövetekből, és ezek elszállítását a nyirokereken keresztül.

Cellulitmasszázs

A cellulit masszázs a narancsbőr tüneteinek enyhítésére, megszüntetésére szolgál.

A cellulit vagy narancsbőr esetén a laza kötőszövetekben zsírsejtek gyűlnek össze, melyek csomókba rendeződnek, majd megnagyobbodnak ezzel lassítva a vérellátást és a nyirokkeringést. Méreganyagokkal telített nyirok halmozódik fel a szövetek között és ezáltal a bőr felszíne rücskössé, göröngyössé válik. Főként a hason, csípőn, fenéktájon és a combokon alakulhat ki.

A masszázs javítja a keringést, a nyirokkeringést és a szövetek oxigénellátását, frissességét. Elősegíti, hogy a nyirok a nyirokcsomókon keresztül a véráramba jusson és onnan kiürüljön. Ezt a hatást a felhasznált speciális krém tovább fokozza. A várt eredmény rendszeres masszázzsal, az étrend és az életmód megváltoztatásával érhető el.

Ajánlott kúraszerűen alkalmazni, minimum 10 alkalommal (heti 2-3x) megismételni.

Mézmasszázs

A méz alkalmazása azért előnyös, mert segít szabályozni a test energiaáramlását, és visszaállítani egészséges egyensúlyát. Segít a kötőszövet rendellenes letapadásainak megszüntetésében.

A méz vitamin és ásványianyag tartalma mélyen bejut a bőrbe, a salakanyagokat pedig kiszívja és magába gyűjti (amit a masszázs végén eltávolítunk).

Csokimasszázs

A csoki olyan anyagokat tartalmaz, amelyek puhítják, hidratálják a bőrt, ezáltal feszesítenek, késleltetik az öregedést, visszaadják az elvesztett nedvességet a bőrnek.

Izületek mobilizációja

Az izületi mozgások tartományok megtartása ill. a beszűkült izületi mozgások helyreállítása.

Sómasszázs

Amióta világ a világ tudjuk, hogy só nélkül mit sem ér az étel – még az édes ízekhez is kell egy csipetnyi. Nem véletlen, hogy a mindennapi szóhasználatban a kedvetlen, unalmas embereket is sótlannak hívjuk. A só gyógyító hatását is ősidők óta ismeri az emberiség, hiszen már az ókori rómaiak is tudtak róla.
 Napjainkban nem csak a betegek, de egészséges emberek is előszeretettel élvezkednek a sóbarlangokban, sókamrákban, ahol a szmogtól tisztíthatjuk ki tüdőnket, de egy-egy őszi nátha kúrálásánál is a régi jól bevált recepthez, a sós inhaláláshoz folyamodunk. A kozmetikában sós fürdőben, sós testradírral szépülhetünk. Sőt, ezzel a szemcsés anyaggal még masszírozni is lehet!

A wellness szolgáltatások között egyre népszerűbb a sómasszázs.. Ezzel több legyet is ütnek egy csapásra, hiszen nemcsak a felső, elhalt hámsejteket távolítják el, mint a sós testradírral, de a mélyebb hámszöveteket is méregtelenítik vele, miközben a só magas nyomelem és ásványi anyag tartalma is felszívódik. A masszázs mozdulatok segítik a felszívódást, és a sós olajokkal együtt élénkítik a vérkeringést, javítják a sejt anyagcserét és a faggyúműködést. A kezelés során erősödik az immunrendszer, szépül, hidratálódik a bőr. A masszőr a sómasszázshoz a szerint választja ki a megfelelő illóolajat, hogy frissíteni, nyugtatni, vagy a kedélyünket szeretné javítani. A levendulaolaj például kiváló relaxáló, míg a citromolaj élénkítő hatású.

A sómasszázs, amely fél órától akár másfél óráig tarthat, befejező aktusa a meleg, vizes kendővel való áttörlés. Utána egy-két óráig nem ajánlott fürödni, vagy zuhanyozni, hiszen a kendővel csak a felesleges olajos sót törlik le a felszínről, a többit hagyják felszívódni.

A sómasszázs viszonylag új keletű szolgáltatás, de, mint ahogy mondani szokták, ha egy üzlet beindul, nincs megállás. Ma már a sómasszázsnak is többféle változata létezik. A Holt-tengerinél, mint neve is mutatja a Holt-tenger sóját használják.Vagy itt van még Himalája sómasszázs ami Fehér aranyként ill a Királyok sójának is nevezik.

 

Orosz zsírégető masszázs

Az orosz zsírégető- cellulit masszázs, az egyik legintenzívebb nyugati masszázs. A fogások svédmasszázs alapúak, a különbséget elsősorban intenzitásuk, valamint a lokalizált területek kezelése adja. A legérintettebb testrészek a comb, a fenék és a felkar, a masszőr ezeket a területeket dolgozza át, vérbőséget fokozó hatóanyagokkal.

 

Az Orosz masszázs során a szövetek javuló oxigén és tápanyagellátása az izomtónust is fokozza, mely a testkontúrját hangsúlyosabbá, körvonalasabbá teszi. A masszázs, hasonló hatást gyakorol a nyirokkeringésre is, megindul a szervezet salaktalanítása, méregtelenítése, mely elengedhetetlen feltétele, a fogyásnak.

 

 Ayurvédikus masszázs


Az ayurvédikus masszázs nem más, mint egy olyan - Indiából származó - az embert holisztikus gondolkodásmóddal kezelő masszázsterápia, mely az ősi Ayurvédikus tanításokból töltekezik. Lényege, hogy a masszázsrara érkező vendég személyiségtípusának megállapításával (egy rövid beszélgetés segítségével) a számára megfelelő masszázsban részesüljön. Az Ayurvéda alaptétele ugyanis, hogy minden ember más, így mindenki egyedi törődést igényel. A masszázs során a személyreszabottságot az egyedi olajhasználat biztosítja, hiszen a természet ízeinek gyógyító ereje nyugtatja, hűti, vagy éppen felfrissíti a vendéget egyéni igényeinek és aktuális állapotának megfelelően.

Az ayurvédikus masszázs végeztével vendégeink testileg,lelkileg jobban érzik magukat, harmóniába kerülnek önmagukkal és ez segítségükre lesz a környezettel való egyensúly kialakításában is.

Az ayurvédikus masszázs során a kezelendő testrészt (fej, talp) vagy a teljes testet meleg olajos simító, dörzsölő, enyhe gyúró és ütögető mozdulatokkal masszírozzuk a beszélgetés után kiválasztott természetes eredetű olajokkal.

 

A pihenés és gyógyulás elengedhetetlen feltétele a csendes, nyugodt környezet, valamint felkészült masszőr személye egyaránt. Központunkat igyekeztünk ennek szellemében kialakítani.

 

 

 

Hírlevél

AKCIÓINK 
megtekinthetőek a 
Hírek, aktualitások
menüpont alatt!
 

Ajándékozzon Szeretteinek relax élményt, szépséget vagy fittséget!

Nyugdíjas kedvezmény!
60 év felett Fodrászatunkban
15% kedvezmény!
 

Megérkezett fodrászatunkba!

Jaguar TC melegollós

hajvágás!